Lammin kotiseutulehti tulee myyntipaikkoihin maanantaina

Lammin Kotiseutulehti on vuonna 2020 yhtä tuhti lukupaketti kuin aikaisempinakin vuosina, olkoonkin että korona on yrittänyt lopettaa kaikki kokoontumiset ja sitä myöten kirjoitusten aiheet. Lammilla on kuitenkin tapahtunut paljon vuoden mittaan, ja pitäjän rikkaassa historiassa riittää loputtomasti mielenkiintoisia aiheita artikkeleille.

Lammin Kotiseutulehti on 76-sivuinen lukupaketti, jonka aiheista pääjutuksi nousi torppareiden itsenäistymisen 100-vuotismerkkipaalu. Aiheesta kertoo torppareiden yhteisössä Alvon kylässä syntynyt ja kasvanut Veikko Waldén. Maanmittausinsinööri Juha Riihiranta on paneutunut Hakkalan tilan vaiheisiin. Etenkin nuoremman polven lammilaisille, jotka käyvät Hakkalan koulua, on hyvä muistuttaa nimen taustalla olleesta suuresta maatilasta. Nuoret kirjoittajat ovat tällä kertaa partiolaisia, joiden aiheena on 60-vuotias partiotoiminta Lammilla.

Lehti luotaa jälleen myös nykypäivää, josta keskiöön nousevat lammilaislähtöiset ihmiset, lammilaiset harrastukset ja yhdistystoiminta. Oma sijansa on tietenkin Lykyn omilla suurilla asioilla ARS Peltolehto -taidenäyttelyllä sekä Lammin raitin vaiheita -valokuvakirjalla, joka julkaistiin Jaakon päivänä heinäkuussa Lammin Soittokunnan säestyksellä.

Lehden kansikuvassa on Kuljetusliike E.Salon jouluvaloin koristellut kuorma-autot, jotka toivat valoa pimeyteen joulun alla 2019. Kuvan on ottanut Matti Siivonen. Taitavasta sivuntaitosta vastaa jälleen graafikko Maarit Vuoritie. Lehti on painettu Viljandissa ja siitä on otettu 700 kappaleen painos.

Lammin Kotiseutulehden julkaisutilaisuus on siirretty turvallisuusyistä verkkoon. Facebookissa osoitteessa @lamminkotiseutulehti lähetetään lehden esittelyvideo itsenäisyyspäivänä klo 16. Video on myös Lammin Kotiseutulehden YouTube -kanavalla katsottavissa myöhemminkin. Lehden julkaisutilaisuus ja myynti oli tarkoitus aloittaa itsenäisyyspäivän iltana Turvantalon pihalla Lammin soittokunnan soiton soidessa.

Myös lehden julkaisutilaisuudessa tavallisesti jaettu Vuoden lammilainen -tunnustus julkaistaan tänä vuonna videon muodossa. Vuoden lammilaisen standaarin lahjoittaa Lammi-Seura ry. Valinnan on perinteiseen tapaan tehnyt Lammi-viikon ja Lammin itsenäisyyspäivän toimikunta, joka on kaikille lammilaisille yhdistyksille ja yhteisöille avoin foorumi. Tänä vuonna päätös tehtiin sähköpostikyselynä, koska kokoontumisia on pyritty välttämään. Näin päätöksen takanakin on tavanomaista useamman yhdistyksen ja yhteisön mielipide. Nyt valintaan oli vaikuttamassa 18:n yhteisön edustajaa. Julkistusvideo esitetään 6.12. klo 16.30 Facebookin osoitteessa @lammilaiset.

Lammin Kotiseutulehden myynti aloitetaan maanantaina myyntipaikoissa, joita ovat tuttuun tapaan Lammin kirjasto-palvelupiste, Lammin pankit, Kukkakulma ja Kukkakimara Tuulosessa. Uutta on, että Lykky on saanut Hämeenlinnan kaupungilta luvan pitää myyntipistettä Peltolehdon talossa kahden viikon ajan. Talon osoite on Lamminraitti 22 A. Kotiseutulehden lisäksi myynnissä on Lammin raitin vaiheita -kirjaa sekä Pauli Riihilahden tällä viikolla painosta tullutta kirjaa Oveen koputettiin yöllä Lammin juutalaispakolaisista Porraskosken kylässä jatkosodan aikana. Kummankin kirjan hinta on 25 euroa. Lammin raitin vaiheita -kirjaa on saatavilla myös signeerattuna parikymmentä kappaletta.

Peltolehdossa lehti- ja kirjaostoksia tekevien kesken pidetään Lykyn jouluarpajaiset. Pääpalkintona on Eero Pöyhtärin kevättunnelmainen maalaus. Lohdutuspalkintoina arvomme 10 kpl kangaskasvosuojia.

Kirjamyynti on avoinna iltapäivisin klo 16-19 maanantaista perjantaihin aina 18.12. saakka. Toivomme, että asiakkaat käyttävät sisällä maskeja, ja kulkevat ohjattua reittiä riittävän etäällä toisistaan.

Uutta on myös, että lammilaiset marketit ottavat lehden valikoimiinsa. Toimituskunnan jäsenet ovat perinteisesti olleet myymässä lehtiä kauppojen auloissa ennen joulua. Tänä poikkeusvuonna pyrimme välttämään ruuhkauttamasta aulatiloja. Marketit tulivat apuun ja lupautuivat hoitamaan lehden myyntiä. Lehden voi siis ostaa ruokaostosten ohella ja maksaa kassalla niin kuin muutkin ostokset.

Voit tilata Lammin Kotiseutulehden myös postitse. Pääset tilauslomakkeelle tästä linkistä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: