Itsenäisyyspäivä 2020 Lammilla

Lammin itsenäisyyspäivää vietetään koronapandemian aiheuttamien rajoitusten varjossa, mutta ei aivan täysin ilman juhlallisuuksia. Turvantalo valaistaan juhlavaloin, valaistuksen toteuttaa Kanta-Hämeen Showtekniikka. Valaistuksen mahdollistavat Lammin Ikkuna ja Lammin Betoni.

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus lähetetään livestreaminä Lammin seurakunnan Facebook-sivulla, samoin kunniakäynti sankarihaudoilla. Linkki tapahtumiin löytyy tästä linkistä. Perinteiset juhlakahvit on tänä vuonna päätetty vaihtaa iltapäivän juhlalliseen valaistukseen Turvantalolla. Kanta-Hämeen Showtekniikka, Lammin Ikkunat ja Ovet sekä Lammin Betoni tarjoavat kaikkien lammilaisten iloksi ja itsenäisyyspäivän kunniaksi juhlavalaistun Turvantalon klo 16-20 välisenä aikana.

Emme voi kutsua teitä paikanpäälle katsomaan juhlavalaistusta, koska kokoontumisrajoitus on tällä hetkellä 10 henkilöä sekä ulkona että sisällä järjestettävissä tilanteissa. Jos kuitenkin päätätte lähteä iltakävelylle tai ajelulle Lammin kirkonkylään itsenäisyyspäivänä, olkaa ystävällisiä ja pitäkää etäisyyttä vähintään metri, pari toisiin kävellen kulkeviin. Käyttäkää kasvomaskeja ja välttäkää kontakteja.

Niille, jotka mieluummin jäävät kotiin, avautuu Facebook-sivun Lammilaiset tapahtumassa livestream Turvantalolta klo 16. Linkki livestreamiin löytyy tästä.

Lammin kotiseutulehden julkaisuhetki verkossa

Lammin Kotiseutulehti on perinteisesti julkaistu Lammin joulunavauksen yhteydessä ja sitä ennen itsenäisyyspäivän alla. Tänä vuonna tarkoitus oli julkaista lehti juhlavalaistun Turvantalon portailla, tarjoilla glögiä ja aloittaa myynti pihamaalla Lammin soittokunnan soittaessa Turvantalossa. Yleisö olisi saanut kuunnella konserttia ulkona Turvantalon uuden äänentoiston välittämänä. Koronatilanteen kehityksen vuoksi kaikki mahdollinen on viety verkkoon ja muusta luovuttu. Lehden julkaiseminen esitetään videolla Lammin Kotiseutulehden YouTube-kanavalla. Linkki esitykseen tässä.

Lehden julkaisun yhteydessä julkistettu Vuoden lammilainen -tunnustus julkistetaan myös videotallenteena itsenäisyyspäivänä. Vuoden lammilainen -tunnustus on kunniakirja ja Lammi-standaari, jonka lahjoittaa Lammi-Seura ry. Linkki julkaisuvideoon tässä.

Lammin itsenäisyyspäiväjuhlatoimikunnan puheenjohtaja Matti Siivonen Lykky ry:stä ja Sydänlammin kyläyhdistyksen edustaja Pirjo Sandelius kertovat videolla kuka on Vuoden lammilainen 2020. Video julkaistaan klo 16.30. Kuva: Susanna Mattila

Lammin itsenäisyyspäivän juhlallisuudet on suunnitellut Lammin itsenäisyyspäiväjuhlan toimikunta, joka myös on perinteisesti tehnyt vuoden lammilainen valinnan. Sama työryhmä koordinoi ja järjestää Lammi-viikon tapahtumia. Toimikunta on avoin kaikille lammilaisille yhdistyksille ja yhteisöille.

Tänä vuonna toimikunta on pitänyt pelkkiä sähköpostikokouksia. Tästä syystä muun muassa vuoden lammilainen -valinnan takana on tavallista enemmän lammilaisia yhdistyksiä. Jokaisella yhdistyksellä oli mahdollisuus ehdottaa omaa ehdokastaan. Ääniä annettiin ajoissa kaikkiaan 18 periaatteella ääni per yhteisö tai yhdistys. Lammi-viikon ja itsenäisyyspäiväjuhlan toimikunta kutsuu yhdistyksiä kokoon sähköpostitse ja Keski-Hämeen yhdistyspalstalla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: