Peltolehtoa ehostetaan ja näyttelytkin rakentuvat

Kulttuuriyhdistys Lykky sai Hämeenlinnan kaupungilta jälleen luvan käyttää Peltolehtoa kesänäyttelypaikkana. Tänä vuonna isännöitsijän kanssa sovittiin myös pienistä ehostustoimista, joita sisätiloissa tehdään. 

Talkoojoukko on kasvanut mukavasti ja seinät saataneen maalattua juhannukseksi. Tärkeä toimenpide oli myös uuden oviaukon avaaminen isosta salista takaosaan. Näin saatiin väljyyttä kulkemiseen. 

“Näyttelyn kulkusuunta on sellainen, että pääovesta tullaan sisään ja yläkerran porraskäytävästä tullaan ulos. Pyrimme välttämään vastaantulevaa liikennettä. Uusi oviaukko helpottaa kulkemista, ja voimme jättää keittiötilan kokonaan omaan käyttöömme”, kertoo talkoojoukkoa johtanut Matti Siivonen

Oviaukon avaaminen ei ollut suuritöinen juttu, sillä paikalla on ollut pariovet alkujaan, varmastikin jo ennen kuin rakennus tuli Lammin kunnan omistukseen 50-luvulla. Purkutöissä ei siis mennyt kauaa. 

Tarkoitus on myös rajoittaa vierasmäärää sisällä näyttelyssä, eikä myöskään avajaistilaisuutta järjestetä. Näyttelyä on tarkoitus pitää avoinna ainakin kesäviikonloppuisin, heinäkuussa mahdollisesti myös viikolla. Aikaisempina vuosina näyttely on avattu heti koulujen kesäloman alettua.  

“Viime vuonna jo mietimme näyttelyn ajankohtaa. Vaikutti siltä, että alkukesä ei ole ehkä otollisin aika kuitenkaan. Koronatilanne ei siis ollut tämän päätöksen takana, mutta tietysti pyrimme minimoimaan tartunnan mahdollisuudet. Suu- ja nenäsuojaa saa käyttää vapaasti, jos siltä tuntuu ja järjestämme käsienpesulle mahdollisuuden heti ovella sekä käsidesiä näyttelyyn”, näyttelyn ripustuksesta vastaava puheenjohtaja Petri Silvonen kertoo. 

ARS Peltolehto – Lammin taidekesä 2020 on tarkoitus avautua lauantaina 4.heinäkuuta. Näyttelyn rakentajat toivovat, että Arvo Koiviston veistokset, puureliefit ja muut työt tuotaisiin omistajansa yhteistietojen kera viimeistään juhannuksen jälkeisellä viikolla. Näin näyttelyn ripustukselle jää vielä hyvin aikaa.

Kulttuuriyhdistyksen kesän ohjelmassa on ARS Peltolehdon lisäksi muun muassa valokuvakirjan julkistus Lammin raitin vaiheista. Julkistus on suunnitteilla Jaakon päiväksi, mikäli kaikki menee hyvin ja kirja saadaan painosta ajoissa. Myös Lammi-viikolle on suunnitteilla ohjelmaa. 

Kuva jutun alussa: Matti Siivonen (oik.) ja Pentti Laaksonen sovittivat kansalaisopiston muuton yhteydessä irrotettua keittiön ovenkarmia Peltolehdon ison salin ja takaosan välille. Uudella käynnillä vähennetään vastakkaista liikennettä näyttelyssä. Teksti ja kuva: Susanna Mattila 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: