Etäkoululaiset saivat ensimmäiset kouluruokakassinsa

Koululaiset ovat olleet 23.3.2020 alkaen pääosin etäopetuksessa omissa kodeissaan. Lähiopetusta on järjestetty ainoastaan niille alakoululaisille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan kannalta merkittävissä tehtävissä.

Etäopetusjakson oli tarkoitus alunperin päättyä 13.4.2020, mutta poikkeustilan jatkuessa koulut pidetään suljettuna 13.5.2020 saakka. Pääsiäisen jälkeen ei siis siirrytäkään lähiopetukseen, vaan etäkoulu jatkuu.

Etäkoulussa työskentely on sujunut rehtoreiden mukaan hyvin ja kiitosta ovat saaneet niin koululaiset kuin vanhemmatkin asioiden sujumisesta.

Pääsiäisviikolla Hämeenlinnan kaupunki jakoi ensimmäiset kouluruokakassit niitä tarvitseville. Alkuun ruokajakelua tarjottiin vain perheille, joilla on taloudellisia vaikeuksia päivittäisen kouluruuan poisjäämisen vuoksi. Myöhemmin tuo rajaus jätettiin pois ja perheet voivat itse arvioida tarvitsevatko koululaiselleen ruokapaketin. Hämeen Sanomien tiedon (HäSa 9.4.2020) Ensimmäisellä viikolla ruokakasseja jaettiin 1800 kappaletta ja seuraavan viikon jakeluun on tilauksia jo 2300.

Ruokakassit jaetaan niiltä kouluilta, joissa järjestetään lähiopetusta. Lammilla Konnarin koululla ruokakassien jako tapahtui aurinkoisessa säässä ja rauhalliseen tahtiin. Jakelu on porrastettu, eikä jonoja syntynyt. Ensimmäisessä ruokakassissa oli kurkkua, tomaattia, rasvatonta maitoa ja margariinia, jonka on tarkoitus riittää koko kevään ajan. Lisäksi lapset saivat kahden päivän tarpeiksi pinaattilettuja ja perunasalaattia. Mukana oli myös valmisruoka-annoksia ja näkkileipää parin viikon tarpeiksi.

Ruokakassit jaetaan kerran viikossa, ja niiden jakeluaikataulusta ilmoitetaan huoltajille tekstiviestillä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: