Akuutti arkiapu auttaa, jos tukiverkkoja ei ole

Aiheuttaako koronaviruspandemian aiheuttamat rajoitukset hankaluuksia arkeen? Hämeenlinnan kaupunki on avannut Akuutti arkiapu -palvelun, josta voit pyytää apua itsellesi tai läheisellesi. Palvelu on auki ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-14. Katso pyhien aiheuttamat poikkeukset jutun lopusta. Arjen apu on käytettävissä niissä arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta.

Palvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa ja vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia, lapsiperheitä ja muita henkilöitä, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Palvelua voi pyytää soittamalla numeroon
03 621 7200. 

Sähköpostiosoite on akuutti.arkiapu@hameenlinna.fi

Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi, kun tarvitset neuvoja ja ohjausta, akuuttia kauppa- tai ruoka-apua. Voit soittaa, jos arki alkaa ahdistaa ja kaipaat keskusteluapua. Akuutin arkiavun kautta voi myös tiedustella ulkoiluapua ja tietoa ruoka-avun tilanteesta. Myös asiakkaan työntekijä tai omainen voivat välittää tiedon avuntarpeesta palveluun.

Toiminnassa on mukana Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, ruoka-apuverkosto, kaupungin työntekijöitä, järjestöjä ja vapaaehtoisia.   Arkiavun vapaaehtoisella on aina mukana kaupungin tunniste. Jos epäilee, että henkilö ei ole Arkiavusta, voit soittaa Arkiavun numeroon 03 621 7200 ja varmistaa vapaaehtoisen henkilöllisyyden.

Hämeenlinnan kaupunki muistuttaa kaikkia, että kaupungin työntekijät eivät koskaan kysy pankkikortin tunnuslukuja/pin-koodia.

Lapsiperheiden tukipalvelut jatkavat pandemiasta huolimatta toimintaansa. Suuri osa perheiden kanssa tehtävästä työstä tehdään puhelimitse ja etävastaanotoin, mutta myös kotikäyntejä tehdään tarpeen mukaan. Hämeenlinnan kaupungin palveluista on kattavasti tietoa kaupungin nettisivuilla. Tästä linkistä pääset katsomaan tarkemmin, miten saat yhteyden kaupungin palveluihin.

Pyhien aiheuttamat poikkeukset Akuutin arkiavun toiminassa:

  • pitkäperjantai 10.4. kiinni
  • lauantai 11.4. – sunnuntai 12.4. auki 10-14
  • 2. pääsiäispäivä maanantai 13.4. kiinni
  • vappuaatto torstai 30.4. auki 8-16
  • vappupäivä perjantai 1.5. kiinni
  • helatorstai 21.5. kiinni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: