Koronavirusta vastaan pitsalla, voilla ja ruisleivällä

Lammilaiset ovat käyneet taisteluun koronavirusta vastaan tyhjentämällä paikallisten kauppojen hyllyjä. Vessapaperia on toistaiseksi riittänyt kaikille asiakkaille, mutta S-marketin tyhjästä ruisleipähyllystä on julkaistu kuvia sosiaalisessa mediassa jo ennen kuin hallitus julkisti poikkeustoimet koronavirusta vastaan maanantaina 16.3.

Ruisleipää oli saatu S-marketille entiseen tahtiin, ostajia on vain käynyt tavallista enemmän.

S-marketilta kerrottiin, että esimerkiksi ruisleipää on saatu leipomoilta normaaliin tahtiin, mutta silti ruisleipähylly ammotti tyhjyyttä tiistaiaamuna. Lammilaiset luottavat ruisleipään, sillä myös ruisnäkkileipähylly ammotti tyhjyyttään. Aito voi oli myyty loppuun, tyhjää oli myös pasta- ja näkkileipähyllyillä. Litran jugurttipakkaukset olivat myös tehneet kauppansa. Iltapäivällä S-marketin pakastepitsakaappi oli myös tyhjätty, mutta ilmeisesti huoltotöiden vuoksi. (korjaus klo 19.28 17.3.2020)

Hyvin säilyvää pastaa oli kannettu S-marketista kotiin reppukaupalla.

K-market Mallas tiedotti myyvänsä paistopisteen tuotteet valmiiksi pakattuina ja sulkeneensa salaattibaarin. Kummassakin kaupassa hyllyjä täytettiin monen työntekijän voimin. Valtionjohdon linjauksesta huolimatta yli 70-vuotiaita näkyi pitkin päivää asioimassa kaupoissa.

Facebook-videon välityksellä K-marketin kauppias Suvi Pipatti vakuutti kauppiaiden tekevän kaikkensa, että ostettavaa riittää asiakkaille. Hän myös toivoi, että sairastuneet eivät tulisi kauppaan. K-marketilla on kotiinkuljetuspäivä ainakin keskiviikkoisin. Palvelusta saa tietoa kauppialta.

Jos halusit tiistaiaamuna ostaa oikeata voita, jouduit odottelemaan hieman.

Sivu kuvan alussa on kuvattu iltapäivällä 17.3. klo 14 jälkeen, kun pakastimet oli tyhjätty ilmeisesti huoltoa varten. Kuva: Matti Siivonen.

Juttu ja kuvat: Susanna Mattila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: