Muumilaaksosta Metallicaan

Lammin Hakkalan koulun yhdeksänsien luokkien konsertissa matkattiin luontevasti Muumilaaksosta Metallicaan, poiketen siinä välissä vähän pohtimassa sääntöjä rakkaudelle, ikuista virtaa, lupauksia, satoja salamia ja puuttuvia palasia.

Vaikka yleisössä joku tunnustikin, ettei montaakaan biisiä esitetyistä tunnistanut, alun lastenlaulupotpuri oli hyvä veto teini-ikäisiltä. Samoin Sata salamaa, Viidestoista yö ja Wonderful Tonight kutkuttelivat keski-iän paremmalla puolella viilettävien tuntoja.

Musiikki on universaali kieli ja konsertin ohjelma oli selkeästikin rakennettu periaatteella jokaiselle jotakin. Nuorten hämmentävä taidokkuus soitinten käsittelyssä herätti kunnioitusta. Tyttöjen laulua kuunteli jälleen kerran ilokseen. Musiikista nauttiessa mietin vain, kuinka monesta yläkoulusta löytyy näin rohkeita, taitavia ja luontevia esiintyjiä? Monena vuonna on jääty kaipaamaan poikien laulua, tänä vuonna Tomas Forsström, Alpo Miettunen ja Alex Kivi muiden muassa hoitivat homman kunniakkaasti kotiin. Hyvä pojat!

Aika montaa teistä esiintyjistä saamme varmastikin kuulla muutaman vuoden kuluttua Lammin lukion musikaalissa. Ja jos ei, se ei ole ainakaan teistä itsestänne tai lammilaisista kiinni.

Katso lisää konserttitunnelmia Matti Siivosen Pixit-galleriasta >>

Konsertin tuotolla nuoret pääsevät aitoon äänitysstudioon tallentamaan itse sävellettyjä ja sanoitettuja biisejä muistoksi yläkoulun musatunneista.
Tyttöjen laulutaitoa saatiin ihailla useammassakin biisissä, mutta myös pojat kunnostautuivat laulajina. Tässä esitetään Radioheadin biisiä Creep.
Taidokkaasti esitetyn Metallican Enter Sandmanin jälkeen ysiluokkalaiset esittivät vielä perinteisen päätöslaulun, Boney M:n YMCA.

Teksti ja kuvat: Susanna Mattila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: