Lammin Kotiseutulehden villasukkakilpailu on ratkennut

Pirjo Iivosen suunnittelema sukkamalli Pellavainen äänestysnumerolla 5 sai eniten ääniä Lammin Kotiseutulehden järjestämässä äänestyksessä Lammi-aiheisten villasukkien suunnittelukilpailussa. Pellavainen sai äänistä 32,2 prosenttia.

Toiseksi eniten ääniä saivat Mirja Lindqvistin vaakuna ja vesiaiheisest Lammi-sukat, äänestysnumerolla 6. Heijastavalla pellavankukalla varustetut sukat saivat 18,9 prosenttia äänistä. Jaetulle kolmannelle sijalle ylsi kaksi sahtiaiheista sukkaparia: Kaija Kortelaisen suunnittelmat Sahtihaarikka-sukat äänestysnumerolla 1 ja Pirjo Iivosen toinen malli, Ohranjyvä äänestysnumerolla 3, 16,1 prosenttia äänistä.

Lähelle kolmatta sijaa ylsi myös Teija Hakalan Lammi-sukat, joissa polskivat kalat ja kuohuivat Lammin järvien aallot, äänestysnumero 4, sai 15,4 prosenttia äänistä.

Kilpailuun osallistuttiin yhteensä kuudella sukkaparilla. Sukat olivat nähtävillä Lammin kirjastossa. Äänestys tapahtui kirjastossa ja Lammin Kotiseutulehden nettilomakkeella.

”Halusin suunnitella sukkamallin, joka kuvaa mielestäni erityisesti lammilaisuutta. Pellavainen-sukkamallin muotokieli on peräisin Lammin vaakunasta. Tyylitellyt pellavankukkaset sijoittuvat sukan varsiosaan ja niitä rytmittävät punaiset ja vaaleanharmaat kapeat raidat,” Iivonen luonnehtii voittoisia sukkiaan.

Sahtihaarikka-sukkien suunnittelija, Kaija Kortelainen on lahjoittanut sukat Lammin Kotiseutulehdelle, joka arpoo ne kaikkien uusille lammilaisille suunnatun kyselyn täyttäneiden kesken. Voittaja ilmoitetaan myöhemmin.

Kuva: Voittoisat Pellavainen -sukat on suunnitellut Pirjo Iivonen. Kuva: Susanna Mattila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: