Äänestä suosikkiasi Lammi-aiheisista villasukista!

Lammi-aiheisten villasukkien kilpailu on edennyt äänestysvaiheeseen. Kilpailuun osallistuneet kaikki kuusi sukkaparia ovat nähtävissä Lammin kirjasto-palvelupisteessä, jossa voit myös täyttää äänestyskupongin. Voit äänestää myös tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Äänestää voi myös lähettämällä postikortin osoitteeseen: Lammin Kotiseutulehti, Susipolku 4, 16900 LAMMI.

Äänestysaikaa on 22.8.2019 klo 16 saakka. Äänestysaikana jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan, jossa pääpalkintona on neulonta-aiheinen kirja.

Äänestyksen voittaja selviää Lammi-viikon toritapahtumassa perjantaina 23.8.2019, joka alkaa klo 16. Voittajasukkien suunnittelija palkitaan 50 euron lankalahjakortilla.

Lue tästä kilpailusukkien suunnittelijoiden kuvaukset sukistaan:

1. Lammi on tunnettu sahtipitäjänä, aihe sukkiin tuli sieltä. Muistelin 50-60 -lukuja, kun olin pieni ja sain olla katsomassa, kun naapurintäti teki sahtia. Astioiden katajoimisella se alkoi, tuoksu on jäänyt mieleen. Sitten sain maistaa sitä vierrettä. Se oli makeaa ja tarttui huuliin. 50-60 -luvulla sahtia oli tarjolla syntymäpäivillä, häissä ja hautajaisissakin, oli väkevää miesten sahtia ja miedompaa naisten sahtia.

2. No mitäs sitä muuta juolaan, kun on sahtikin keksitty. Kunnon lammilainen nauttii mahlottomasti täyteläisen sahlin maukkaan maltaisesta mausta.

3. Ohranjyvä: Tämä malli, Ohranjyvä, sai inspiraationsa ohranjyvistä, jotka ovat yksi sahdin pääraaka-aineista. Mikä olisikaan lammilaisempaa kuin sahti. Voimakkaasti tyylitellyt ohranjyvät koristavat sukan varsiosaa. Sukan malli noudattelee hyvin perinteistä suomalaista rakennetta, sisältäen kuitenkin uusia tekniikoita.

4. Lammi on murresana ja tarkoittaa lampea. Lammilla on sata nimellistä ja sata nimetöntä järveä ja lampea. Sukissa kuohuvat Kuohijärven kuohut ja kalat polskivat ja ne parisataa muuta lätäkköä.

5. Pellavainen: Halusin suunnitella sukkamallin, joka kuvaa mielestäni erityisesti lammilaisuutta. Pellavainen-sukkamallin muotokieli on peräisin Lammin vaakunasta. Tyylitellyt pellavankukkaset sijoittuvat sukan varsiosaan ja niitä rytmittävät punaiset ja vaaleanharmaat kapeat raidat.

6. Lammi-villasukkien yläosassa valkoiset kumpupilvet leijailevat Lammin kevättaivaalla. Kuulas vaaleansininen kevättaivas hohtaa Lammin vaakunan taustalla. Untulan harjulta voi ihastella sekä taivaan sineä että muistella hennon pellavankukan sineä lammilaisilla viljelyspelloilla ennen vanhaan. Runsaslukuiset lammilaiset kalarikkaat järvet antavat parhaat kalansaaliit syksyn myrskytuulien nostaessa harmaat vaahtopäät aalloille. Lammilaisten järvien ja saarten rannoilla on suuria kivipaasia (kantapää ja kärki), joille on satanut jo ensilumi.

 

2 thoughts on “Äänestä suosikkiasi Lammi-aiheisista villasukista!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: