ARS Peltolehdon avajaiset tiistaina

ARS Peltolehto – Lammin taidekesä avataan musiikin ja yhdessäolon voimin tiistaina 4.6. klo 18. Ovet ovat olleet jo kahtena päivänä auki avajaisiin mennessä, mutta avajaisissa on mahdollisuus tavata ARS Peltolehdon taiteilijoita ja näyttelyn järjestäjän, Lammin yhteisen kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen eli Lykyn perustajia ja talkoolaisia. Avajaishetkessä kuullaan myös musiikkiesityksiä.

ARS Peltolehdon taiteilijat ovat tänä vuonna pääosin lammilaissyntyisiä tai asuvat edelleen Lammilla. Ulkolammilaisiin kuuluu esimerkiksi helsinkiläinen kivenveistäjä Antero Koskinen, joka juuri keväällä lahjoitti veistoksensa Puun aihe siemenessä Lammin kirjastolle. Koskisella on lukuisia julkisia veistoksia, muun muassa Laituri vuodelta 2012, joka on Varpaisjärven musta diabaasi -veistos Arabian rannassa sekä Ajan kompassi Helsingin Meilahdessa Hyksin Biomedicumissa vuodelta 1996.

Mukana näyttelyssä ovat myös Vilma Karjalainen, Anne Konttinen, Miia Koskinen, Seija Salminen, Petri Silvonen ja valokuvaajat Marja-Riitta Heinonen, Pertti Heinonen ja Matti Siivonen.

Lisäksi mukana on kutsuttuna taiteilijana Eeva-Kaisa Takala Hämeenkosken Saapaskylältä. Takalan suurikokoiset maalaukset olivat esillä viime syksynä Galleria Dueton näyttelyssä Helsingissä (kuvassa Takalan 2017 valmistunut öljymaalaus Luontoäidin helmoissa). Lisäksi töitään on tuonut esille tänä keväänä kuvataiteellisesta harrastuneisuudesta Lammin Säästöpankin stipendillä palkittu 13-vuotias Aliisa Mattila.

Näyttelyn ripustus on Petri Silvosen ja Matti Siivosen yhteistyön tulosta. Näyttely on avoinna juhannukseen saakka joka viikko tiistaista lauantaihin sekä tapahtumissa iltaisin ja muina aikoina tilauksesta. Näyttely järjestetään Hämeenlinnan kaupungin tuella. Kaupunki on antanut Peltolehdon talon Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen käyttöön veloituksetta.

Tervetuloa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: