Vuoden 2018 lehti jo työn alla

Lammin Kotiseutulehden 51. numeroa tehdään jo täyttä päätä. Viime kesänä lehden toimituskunta julkaisi ARS Peltolehto -näyttelyn yhteydessä uudet kotisivunsa, joilla parhaillaan luet tätä kirjoitusta. Nyt lehdelle on avattu myös Facebook-sivusto, jonka kautta pääsee myös kätevästi uusille verkkosivuille.

Pyrimme informoimaan Lammin Kotiseutulehden ystäviä lehden tekemisen eri vaiheista tällä verkkosivustolla, innostaa lukijoita kirjoittamaan omia kirjoituksiaan lehteen ja antamaan toimituskunnalle juttuvinkkejä. Vierailkaa ihmeessä Lammi-galleriassa, jonne on pääsy ylävalikosta. Lammi-galleria siirtyy vähitellen kokonaan lehden hallintaan, jolloin sivustolle on ylläpitäjä taattu nykyisten tekijöiden jälkeenkin. Sivuston on koonnut Matti Siivonen. Gallerian kuvat ovat pääosin Jaakko Rautavirran valokuvakokoelmasta, mutta tänä kesänä Kotiseutulehti on myös tallentanut Lammi-viikon tapahtumista oman kansionsa galleriaan.

Lammin Kotiseutulehden kotisivuille rakennetaan parhaillaan lehtiarkistoa. Ensimmäiset neljä Lammin kotiseutulehteä on saatu skannattua ja lisätty sivustolle kenen tahansa selattavaksi. Lehtiarkisto löytyy myös ylävalikosta. Toistaiseksi käytössä ei ole mitään nettilehtialustaa, vaan sivut ovat Kotiseutulehden pilvipalvelussa ja sieltä selattavissa pdf-tiedostoina. Lehtiä lisätään palveluun vähitellen.

Lisäksi lehtiarkistosta löytyy kaikkien julkaistujen Kotiseutulehtien kansikuvat sekä sisällysluettelot. Lammin kirjaston kotiseutukokoelmasta löytyvät kaikki julkaistut lehdet, joten kirjastolla voi käydä lukemassa niitä lehtiä, joita ei vielä nettisivujen lehtiarkistosta löydy.

Päätoimittajan mukaan toimituskunta on tehnyt periaatepäätöksen, että lehti julkistetaan Lammin joulunavauksen yhteydessä ensimmäisen adventin alla. Lehteen ehtii vielä syyskuun aikana lähettää kirjoituksia, valokuvia ja ehdottaa aiheita.

Lehdessä on vuosien saatossa julkaistu runsaasti runoja, joita toivoisimme saavamme tänäkin vuonna julkaistavaksi. Toivoisimme, että saisimme mukaan myös uusia kirjoittajia ja tekijöitä. Lähettäkää siis rohkeasti viestiä, soittakaa tai nykäiskää hihasta.

Toivoo,

Susanna Mattila
päätoimittaja

Kuvassa Jaakko Rautavirta kertoo valokuvakokoelmansa kuvista Peltolehdossa Lammi-viikon päätöstilaisuudessa 26.8.2018. Kuva: Susanna Mattila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: